Mayonaise met dille, dragon, bieslook en peterselie

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Doe de eierdooiers met de mosterd, het citroensap of de azijn en wat zout en peper in een hoge beker en meng met de staafmixer tot het zout is opgelost. Laar de staafmixer draaien en giet de olie bij het mengsel. Beweeg de staafmixer daarbij langzaam van beneden naar boven. Schep de dikke mayonaise in een glazen pot. De mayonaise kan ook in een ronde kom met een handmixer worden gemaakt. Voeg de olie dan in een dun straaltje toe. Schep de gewassen, droog geslagen en fijngehakte groene kruiden door de mayonaise. Lekker bij alle soorten koud vlees.

Ingrediënten

2 eierdooiers
2 theel. mosterd
2 eetl. citroensap of azijn
1/4 l plantaardige olie
4-6 eetl. fijngehakte groene kruiden als dille, dragon, bieslook en peterselie, vers of uit de diepvries

Keukengerei

Hoge beker en staafmixer Glazen pot met deksel