Medaillons van varkenshaas met nectarine en roze peper

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bak de medaillons in wat boter en kruid ze met peper en zout. De bereidingstijd hangt af van de dikte van de plakjes, maar enkele minuten volstaat. Neem het vlees uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie.

Stap 2
Fruit de sjalot in de braadboter en deglaceer daarna met de cognac, port en room. Laat de saus wat inkoken en voeg er de roze peperkorrels aan toe. Schil en ontpit de nectarines, pureer er twee en roer de puree door de saus. Snijd de andere twee nectarines in mooie partjes.

Stap 3
Maak een spiegel van saus op voorverwarmde borden en schik hierop de medaillons en de partjes nectarine in een mooi patroon. Garneer met toefjes waterkers en enkele achtergehouden peperbesjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 8

Ingrediënten

600 gram varkenshaas in plakken
boter
versgemalen peper en zout
1 gehakte sjalot
2 eetl. cognac
scheutje witte port
2 dl. room
1 eetl. roze peperkorrels
4 rijpe nectarines
bosje waterkers

Keukengerei

Koekenpan