Mexicaanse kipragout in tortilla

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Haal het vlees van het botje en snijd het in reepjes. Verwarm de olie en fruit de ui in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg de paprika, knoflook en specerijen toe en laat nog circa 2 minuten op zacht vuur al omscheppend meebakken. Voeg de tomatenpuree toe en laat een minuut meebakken en voeg dan de tomatenblokjes toe. Roer de saus om en laat circa 2 minuten zachtjes sudderen. Schep de kipreepjes erdoor en breng verder op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 180?C. Verdeel de ragout over de tortilla?s en rol die dicht. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en bestrooi met kaas. Bak de tortilla?s in circa 15 minuten goudbruin. Lekker met rijst en een salade.

Bron: KmdK, 07-2008

Ingrediënten

6 gebraden kippenpoten
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 groene paprika, in repen
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 tl korianderpoeder
mespunt chilipoeder
mespunt komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
1 el tomatenpuree
100 g tomatenblokjes (blik)
zout en versgemalen peper
4 grote bloemtortilla?s
100 g geraspte kaas

Keukengerei

Hapjespan Ovenschaal