Mexicaanse tortilla met runderreepjes en guacamole 4 personen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Mexicaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de guacamole: snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak het fijn met een vork. Vermeng de avocadomousse met de rest van de ingredi?nten in een kom en breng op smaak met zout en peper. Dek af met folie en zet koel weg.

Stap 2
Vermeng het vlees met de specerijen, zout en 2 eetlepels van de olie en laat even staan tot verder gebruik.

Stap 3
Snijd de ui doormidden en dan in reepjes. Was de paprika en snijd hem ook in reepjes. Verwarm de rest van de olie in een grote koekenpan of wok en bak hierin de ui en paprikareepjes kort aan, doe het vlees erbij en roerbak het snel om. Laat de bonen uitlekken en doe ze bij het vlees, laat nog een paar minuten meeverwarmen.

Stap 4
Verwarm ondertussen de tortilla?s en leg ze op de borden. Verdeel het vlees op de tortilla?s en klap ze dubbel, serveer er een beetje guacamole bij. Lekker met knapperige sla en geraspte kaas.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 7

Ingrediënten

500 g runderreepjes
mespunt cayennepeper
mespunt korianderpoeder
mespunt komijn
mespunt knoflookpoeder
snuf zout
4 el olijfolie
1 middelgrote ui
1 rode paprika
1 blik kidneybonen van 400 g
4 grote ma?stortilla?s
Voor de guacamole:

1 rijpe avocado
1 el vers citroensap
1 teentje knoflook, geperst
1 sjalot, zeer fijn gehakt
1 tomaat, in kleine blokjes
4 takjes verse koriander
zout en peper

Keukengerei

Kom Koekenpan of wok