Mie met gehaktsaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Behandel de mie als staat aangegeven op de verpakking, laat uitlekken en schep er de olie door om te voorkomen dat de sliertjes aan elkaar gaan plakken.

Stap 2
Snipper de ui, de knoflook en de gemberwortel. Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes. Verhit de olie op hoog vuur in de wok of een grote koekenpan. Roerbak de ui en de gemberwortel tot de ui begint te kleuren en laat de knoflook kort meebakken. Voeg het gehakt toe en laat omscheppend bakken tot de rode kleur is verdwenen. Voeg de tabasco, de sojasaus en de ketchup toe en? zoveel water tot de saus de gewenste dikte heeft. Laat nog circa 4 minuten doorwarmen. Schep de mie in een voorverwarmde schaal of op de borden en schep er de gehaktsaus en de ringetjes bosui door. Lekker met een salade met komkommer.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 8

Ingrediënten

400 gram gehakt, half om half
300 gram mie
1 eetl. (sesam)olie
1 ui
1-2 teentjes knoflook
stukje verse gemberwortel van circa 2 cm
2 bosuitjes
2 eetl. plantaardige olie
1/2 theel. tabasco
4 eetl. sojasaus
4 eetl. tomatenketchup

Keukengerei

Kookpan Vergiet Wok of grote koekenpan Schaal