Mini rollade

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Deze mini rollade is makkelijk te maken met een plat stukje vlees zoals een schnitzel, maar ook kip is een heel goed en lekker alternatief. De kipfilet moet wel eerst helemaal ingesneden, opengeklapt en platgeslagen worden zodat het ook een soort schnitzel wordt. Je kunt het ook de Keurslager of je ouders vragen te doen.

Voor de vulling hoef je alleen de gesnipperde sjalot even lichtbruin te bakken in een eetlepel boter en dan de appel en rozijnen erdoor te scheppen. Breng dit op smaak met een klein beetje kaneel, zout en peper.

Bestrooi de vleeslapjes ook met een beetje zout en peper en leg op elk lapje een bergje appelvulling. Smeer dit uit over de hele lengte van het lapje vlees en laat rondom de randjes een centimeter vrij.

Rol het lapje op en knoop er een paar stukjes touw omheen. Verwarm de rest van de boter in een koekenpan en bak de rollades aan alle kanten bruin. Giet een paar eetlepels water in de pan en laat de rollades nog 10 minuten sudderen.

Rol ze wel af en toe om zodat alle kanten even bruin worden. Je kunt de touwtjes er af halen en de rolltjes in plakken snijden maar ook in zijn geheel op een bord leggen. Lekker met een stamppotje.

Bron: Koken met de Keurslager nr 09-2007

Ingrediënten

4 ongepaneerde schnitzels (of 4 enkele kipfilets)
1 sjalotje, gesnipperd
2 el boter
1 appel, gesnipperd
2 el rozijnen
snufje kaneel
zout en peper

Keukengerei

rolladetouw