Miniloempiaatjes met varkensgehakt

  • 12 personen
  • Makkelijk
  • Hapjes
  • 30-60 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Dit recept is voor 12 stuks.

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Verhit de olie in een wok en roerbak
de knoflook en de bosuitjes. Voeg het
gehakt toe en bak het bruin en gaar.
Doe vervolgens de champignons, shiitakes,
kool, wortel en de sojasaus erbij
en wok alles tot de kool is geslonken.
Laat het mengsel daarna afkoelen.

Schep wat van de vulling in het
midden van elk loempiavelletje. Smeer
de randen in met wat ei. Rol de velletjes
diagonaal op. Vouw daarbij na de eerste
omslag de zijkanten naar binnen.

Leg de loempiaatjes met de naad
naar beneden op een bakplaat en
bak ze in 10 minuten knapperig en lichtbruin.

Ingrediënten

12 kleine loempiavellen
150 g varkensgehakt
50 g champignons, fijngesneden
50 g shiitakes, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 bosuitjes, fijngesneden
Halve eetlepel arachideolie
50 g Chinese kool, fijngesneden
50 g wortel, fijngesneden
1 eetlepel sojasaus
1 ei, losgeklopt