Muffins met witte en bruine chocoladestukjes

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Tussengerecht
  • 30-60 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200?C. Zet de papieren vormpjes in de holletjes van de muffinbakplaat.

Stap 2
Hak de chocoladerepen met een houten hamertje of mes in kleine stukjes. Of laat dit een van je ouders doen. Zeef de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout boven een kom. Doe de melk in een maatbeker met het ei en de boter en klop dit los.

Stap 3
Giet nu dit melk-ei mengsel bij de bloem in de kom en roer losjes met een vork tot een klonterig geheel. Het moet niet een glad beslag worden want anders worden de muffins niet zo mooi luchtig.

Stap 4
Roer nu snel de chocoladestukjes erdoor en verdeel het beslag met een lepel in de muffinvormpjes. Bak de muffins in 25 minuten en laat ze afkoelen tot lauw voor je ze gaat eten. Lekker met geklopte slagroom.

Bron: Keurslager Kinderkookboek

Ingrediënten

? 1 kleine witte chocoladereep
? 1 kleine donkere chocoladereep
? 300 g zelfrijzend bakmeel
? 2 tl bakpoeder
? snuf zout
? 75 g witte basterdsuiker
? 2 dl melk
? 2 eieren
? 3 volle eetlepels vloeibare boter

Keukengerei

12 papieren muffinvormpjes muffinbakplaat voor 12 stuks Zeef Kom Maatbeker