Normandische kipfilet met appeltjes

  • 2 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de kipfilets op kamertemperatuur
komen. Snipper de ui. Verhit de helft
van de boter in een koekenpan en
braad de kipfilets rondom aan.
Neem ze uit de pan en bestrooi ze
met wat zout en peper. Laat de ui
met de tijm in de braadboter fruiten
tot de ui glazig is en roer er het
appeldiksap en de cr?me fra?che door.
Breng de saus verder op smaak met
wat zout en peper.
Stap 2
Leg de kipfilets terug in de pan en
laat ze met het deksel op de pan
in 20 minuten op laag vuur gaar stoven.
Stap 3
Snijd intussen de gewassen appels met
de schil elk in 8 parten en verwijder de
klokhuizen. Verhit de resterende boter
in een koekenpan met een anti-aanbaklaag,
bak de appelparten aan beide kanten
goudbruin en leg ze rond de kipfilets.
Lekker met aardappelpuree of pasta.

Ingrediënten

2 enkele kipfilets
1 kleine ui
40 gram braadboter
zout en versgemalen peper
1/2 theel. tijm
2 eetl. appeldiksap
(reformafdeling van de super-
markt of reformwinkel)
1 bekertje cr?me fra?che (125 g)
2 kleine appels