Notenbrood met beenham en honing – mosterdsaus

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Lunch
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Maak een
marinade met de knoflook, honing, mosterd, peper
en zout. Wrijf daarmee de beenham in laat het ongeveer
een half uur intrekken.

Doe de beenham in een schaal en bak de ham
45 minuten in de oven. Bedruip de ham tijdens het
bakken regelmatig met de marinade.

Verwarm de boter en smoor het sjalotje zachtjes.
Voeg honing, slagroom en mosterd toe. Breng de
saus op smaak met peper en zout en eventueel nog
wat extra honing.

Snijd de beenham in plakken. Bestrijk de sneetjes
notenbrood dun met boter en verdeel de eikenbladsla
erover. Leg op elk sneetje wat plakjes beenham met
een beetje saus. Garneer met rozemarijn en wat chips.

Ingrediënten

400 g rauwe/ongekookte beenham
4 sneetjes notenbrood
1 teentje knoflook, fijngesneden
3 eetlepels honing
1 eetlepel mosterd
50 g eikenbladsla
Chips (naturel)
1 eetlepel rozemarijn

Voor de saus:
1 sjalotje, fijngesneden
40 g boter
200 ml slagroom
3 eetlepels mosterd
3 eetlepels honing