Oersoep met aardappel, venkel, prei en gerookt spek

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak de aardappelen, ui, ontbijtspek, venkel en de prei in de olie op een zacht vuur 3 tot 4 minuten.

Voeg laurier, tijm en rozemarijn toe en bak even mee. schenk de bouillon erbij en laat dit een half uurtje zachtjes koken in een gesloten pan.

Haal de laurier, takjes tijm en rozemarijn eruit. pureer de soep en meng er de room doorheen. op smaak brengen met zout en peper en even goed doorwarmen (niet koken).

Klop de soep schuimig met een staafmixer en schep deze daarna in een klein diep bord of kom. strooi er tot slot wat ringetjes lente-ui in.

Bron: Proef 6 2012

Ingrediënten

1-2 eetlepels notenolie
2 grote aardappelen, geschild en in blokjes
1 ui, fijngesneden
1 blaadje laurier
2 plakjes gerookt ontbijtspek, in stukjes
1 kleine venkelknol, fijngesneden
De helft van het wit van een prei, fijngesneden
1 takje tijm
Half takje rozemarijn
500 ml kippenbouillon
200 ml slagroom
2 stengels lente-ui, in dunne ringetjes