Omelet met champignons

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breek de eieren in een kom en klop ze met een vork los met wat zout en peper. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes. Snijd de gekookte ham en de bacon in reepjes.

Stap 2
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en doe de champignons, de bacon en de Italiaanse kruiden in de pan. Laat omscheppend circa 5 minuten op halfhoog vuur bakken tot de champignons mooi gekleurd zijn, schep ze uit de pan en houd ze warm.

Stap 3
Verhit de resterende boter in de koekenpan en giet het eimengsel erin. Bestrooi met de ham. Draai het vuur halfhoog, en laat de omelet bakken tot de onderkant vast en de bovenkant vrijwel droog is. Licht in het begin de omelet aan de rand af en toe op om het vloeibare deel eronder te laten lopen. Schep het champignonmengsel op een helft van de omelet en vouw de andere helft erover. Laat de omelet op een platte schaal glijden. Bestrooi met fijngehakte peterselie
of ringetjes bieslook.
Als warme maaltijd lekker met rijst en groenten en als lunch met geroosterd brood.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr 2

Ingrediënten

100 g gekookte achterham
100 g bakbacon
4 eieren
zout en versgemalen peper
250 g (kastanje)champignons
30 g boter
1/2 theel. gemengde gedroogde Italiaanse kruiden
fijngehakte peterselie of ringetjes bieslook

Keukengerei

Kom Koekenpan Platte schaal