Omelet met ham en kaas

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Lunch
  • 0-20 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de ham in kleine stukjes of reepjes. Breek de eieren boven een kom en kluts ze met de melk en zout en peper. Roer de ham en geraspte kaas erdoor.

Stap 2
Verwarm de boter in een koekenpan en giet het eimengsel erin. Laat aan een kant twee minuten op zacht vuur bakken.

Stap 3
Klap met behulp van een platte spatel de omelet dubbel, zet het vuur uit en laat hem nog met het deksel op de pan zo een paar minuten nagaren. Lekker met witte boterhammen en tomaat.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 9

Ingrediënten

2 grote plakken gekookte ham
3 eieren
3 el melk
zout en peper
100 g geraspte kaas
1 el vloeibare boter

Keukengerei

Kom Garde Koekenpan Spatel