Oosters gehakt met groenten in wrap
- 4 personen
- Zeer makkelijk
- Hoofdgerecht
- 0-20 minuten
- Oosters
Stap 1
Blancheer de sperziebonen 2 minuten in kokend water met zout. Giet ze af en spoel ze koud.
Stap 2
Verwarm de olie in een wok en fruit de ui, gember en chilipeper op zacht vuur 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en roerbak het op hoog vuur rul. Voeg de knoflook, paprika, sperziebonen en ketjap toe en roerbak nog 3 minuten.
Stap 3
Verwarm ondertussen de wraps in de magnetron of koekenpan. Schep op iedere wrap een flinke lepel gehaktschotel en bestrooi met koriander. Lekker met rijst.
500 g rundergehakt
250 g sperziebonen, in stukjes
zout
2 el olie
1 ui, gesnipperd
2 cm verse gemberwortel, geraspt
1 rode chilipeper, gesnipperd
3 tenen knoflook
1 rode paprika, in repen
2 el ketjap manis
4 tortillawraps
verse koriander
kookpan wok koekenpan