Oosters gehakt met groenten in wrap

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Blancheer de sperziebonen 2 minuten in kokend water met zout. Giet ze af en spoel ze koud.

Stap 2
Verwarm de olie in een wok en fruit de ui, gember en chilipeper op zacht vuur 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en roerbak het op hoog vuur rul. Voeg de knoflook, paprika, sperziebonen en ketjap toe en roerbak nog 3 minuten.

Stap 3
Verwarm ondertussen de wraps in de magnetron of koekenpan. Schep op iedere wrap een flinke lepel gehaktschotel en bestrooi met koriander. Lekker met rijst.

Bron: Koken met de Keurslager nr 06-2007

Ingrediënten

500 g rundergehakt
250 g sperziebonen, in stukjes
zout
2 el olie
1 ui, gesnipperd
2 cm verse gemberwortel, geraspt
1 rode chilipeper, gesnipperd
3 tenen knoflook
1 rode paprika, in repen
2 el ketjap manis
4 tortillawraps
verse koriander

Keukengerei

kookpan wok koekenpan