Ouderwets draadjesvlees

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en snipper de ui. Verhit de boter in een stoofpan en laat de sukadelappen aan beide kanten bruin bakken. Bestrooi het vlees met wat zout en peper en neem het uit de pan. Laat de ui in het braadvet glazig fruiten. Giet het water in de pan en voeg de laurierblaadjes, de kruidnageltjes en de azijn toe.

Stap 2
Breng opnieuw aan de kook en leg het vlees terug in de pan. Laat met de deksel op de pan op zo laag mogelijk vuur in circa 2,5 uur gaar stoven. Proef of er nog zout en/of peper bij moet en bindt de saus desgewenst met ma?zena of allesbinder.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 95

Ingrediënten

750 gram sukadelappen (runderstooflappen)
1 grote ui
50 gram braadboter
zout en versgemalen peper
0,5 liter water
2 laurierblaadjes
2 kruidnageltjes
2 eetl. azijn
desgewenst aangeroerde ma?zena of allesbinder

Keukengerei

Stoofpan