Oudjaarsalade

  • 10 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 30-60 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe de aardappelsalade in een kom en snijd zonodig wat kleiner. Snijd de pastrami of de ham in blokjes. Snijd de bleekselderij, de appel? en de augurkjes in blokjes en de bosuitjes in ringetjes. Schep alle voorbereide ingredi?nten door elkaar en breng de salade desgewenst verder op smaak met wat zout en peper.
Stap 2
Bekleed een ronde schaal van circa 24 cm doorsnede en een opstaande rand van circa 5 cm met gladfolie en schep de salade erin. Druk goed aan en zet afgedekt in de koelkast.
Stap 3
Bekleed een platte schaal met slablaadjes en stort daarop de salade. Verwijder het gladfolie en garneer de salade met kerstomaatjes, augurkwaaiertjes, komkommer en ei.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 96

Ingrediënten

- 1 kg aardappelsalade (klaar gekocht)
- 300 g pastrami of gekookte ham, in dikke plakken
- 2 stelen bleekselderij
- 1 flinke appel
- 4-6 augurkjes
- 2 bosuitjes
- zout en versgemalen peper
Voor de garnering:
- blaadjes sla
- kerstomaatjes
- augurkjes
- plakjes komkommer
- plakjes hardgekookt ei

Keukengerei

Kom Ronde schaal Platte schaal