Ovenschotel met pompoen en lamsvlees

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd het vlees in kleine blokjes van 2 cm. Doe de blokjes in een kom en vermeng ze met de rozemarijn naaldjes, knoflook, peper en olijfolie. Laat dit even staan. Schil ondertussen de pompoen met een dunschiller en verwijder de pitten met een lepel. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van 2 cm. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Stap 2
Doe de couscous met een theelepel zout in een kom, giet er kokend water op zodat de couscous een centimeter onder water staat en laat dit afgedekt staan.

Stap 3
Verhit een koekenpan, bak hierin de vleesblokjes kort aan. Doe ze over in een ovenschaal. Fruit vervolgens in dezelfde pan de gesnipperde ui met de specerijen aan, voeg de pompoen- en tomatenblokjes toe en laat met een deksel op de pan ca. 10 minuten garen. Voeg eventueel een paar eetlepels water toe als het te droog blijft. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4
Verwarm de oven op 180?C. Verdeel de pompoenratatouille over het vlees in de ovenschaal. Roer de couscous los met een vork en verdeel dit over de ratatouille. Bedruppel de couscous met wat vloeibare boter of vlokjes harde boter. Bak de ovenschotel in ca. 20 minuten goudbruin.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 1

Ingrediënten

500 g lamsboutlapjes in blokjes van 2x2 cm
1 takje rozemarijn (alleen de naaldjes) fijngehakt
versgemalen peper, zout
2 teentjes knoflook uitgeperst
6 el. olijfolie
500 g pompoen, geschild en in blokjes van 2x2 cm
3 trostomaten
200 g instant couscous
2 middelgrote uien, gesnipperd
mespunt kaneel
mespunt komijnpoeder
mespunt gedroogde chilipepervlokjes
1 eetlepel vloeibare boter

Keukengerei

Kom Dunschiller Koekenpan Ovenschaal