Pancettakip

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 120 graden. Besmeer de kipfilet met olijfolie, het gekneusde korianderzaad, limoenrasp en peper en zout. Leg er twee plakjes pancetta op en plaats de kipfilet op een met bakpapier beklede bakplaat 20 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte).

Meng het citroenrasp en peper en zout door de linzen.
Giet kokend water over de rode kool en doe dit samen met de venkel in een kom. Roer er het citroensap doorheen en breng het op smaak met peper en zout.
Snijd met behulp van een mandoline of juliennesnijder dunne slierten van de komkommer.

Maak een dressing van de sherryazijn, olijfolie, knoflook en honing.
Verdeel de veldsla over een schaal en sprenkel er wat dressing overheen. Schep er de linzen overheen, komkommerspaghetti en rode kool met venkel. Besprenkel het geheel opnieuw met de dressing.

Snijd de pancettakip in plakken en leg ze op de salade.

Bron: Proef 2019

Ingrediënten

- 2 kipfilets
- 1 limoen, rasp
- 1 citroen, rasp en sap
- 1 eetlepel korianderzaad, gekneusd
- 50 g pancetta
- 100 g linzen uit blik, afgespoeld
- 75 g brunoise van rode kool (kant-en-klaar)
- 1 kleine venkelknol, flinterdunne plakjes
- 35 g veldsla
- ½ komkommer
- 3 eetlepels sherryazijn
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 4 theelepels honing
- Peper en zout