Papillotje van kip met saffraanrisotto

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180?C. Breng de bouillon eerst aan de kook. Leg de papillotjes in de oven. Verwarm de helft van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de gesnipperde ui tot ze glazig is. Giet de wijn erbij en laat tot de helft inkoken. Houd het vuur hoog en roer de rijst erdoor, giet dan een scheut bouillon en de saffraan erbij. Blijf goed roeren en voeg steeds bouillon toe als de rijst bijna al het vocht heeft opgenomen.

Stap 2
Na ongeveer 20 minuten heeft de rijst alle bouillon opgenomen. Proef of de korrel beetgaar is en breng eventueel nog verder op smaak. Roer de parmezaanse kaas en boter erdoor. Haal de papillotjes uit de oven en vouw ze open.

Stap 3
Verdeel de risotto over diepe borden en leg er de inhoud van de papillotjes bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 6

Ingrediënten

4 x Papillotje
1 liter kippenbouillon van 2 blokjes
50 g boter
1?kleine ui, gesnipperd
75 ml droge witte wijn
300 g risotto rijst, arborio
1 zakje saffraanpoeder
versgemalen peper
50 g versgeraspte parmezaan

Keukengerei

Pan met dikke bodem