Pastasalade met salami en gorgonzola

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Lunch
  • 0-20 minuten
  • Italiaans
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de pastaschelpjes in ruim water met zout beetgaar. Spoel ze koud af en laat ze goed uitlekken. Schep de pasta om met de salamiblokjes, tomaatjes en gorgonzola. Roer de mayonaise los met de olijfolie en schep dit door de pasta. Breng goed op smaak met zout en peper en de basilicum. Laat de smaken nog een uurtje intrekken in de koelkast.

Bron: Koken met de Keurslager nr 06-2007

Ingrediënten

circa 200 g plakken salami van 1 cm dik, in blokjes
300 g middelgrote pastaschelpjes
zout
150 g cherrytomaatjes, gehalveerd
100 g oude gorgonzola, verkruimeld
2 el mayonaise
1 el olijfolie
peper
1 handje basilicumblaadjes, in reepjes

Keukengerei

kookpan