Peppa chicken met romige pastaschotel

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng een grote pan water aan de kook en los hier de bouillontabletten in op. Kook de penne beetgaar, giet ze af en spoel ze met koud water af. Laat goed uitlekken.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 180?C. Vet een ovenschaal in met boter en doe de helft van de penne erin. Strooi de helft van de kaas erover en dek af met de rest van de penne. Klop de room met de pesto en de eieren in een kom goed los. Giet dit gelijkmatig over de pastaschotel en bestrooi met wat versgemalen peper en de rest van de kaas. Bak de schotel in circa 20 minuten gaar en bruin.

Stap 3
Verwarm ondertussen de boter in een koekenpan en bak de peppa chicken op matig vuur onder regelmatig keren in circa 15 minuten gaar. Snijd vierkante stukken van de pastaschotel en serveer met de peppa chicken. Lekker met een frisse salade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 2

Ingrediënten

4 peppa chicken
2 kruidenbouillontabletten
400 g gedroogde penne (buisjes)
200 g geraspte oude of Parmezaanse kaas
2,5 dl kookroom
2 volle eetlepels verse pesto
2 eieren
versgemalen peper
2 el vloeibare boter

Keukengerei

Kookpan Ovenschaal Kom Garde Koekenpan