Pikante gehakt-empanadas

  • 0 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hapjes
  • 20-30 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Haal de deeglapjes met een mes van elkaar, laat ze 5 minuten ontdooien en verwijder de folie. Verwarm de oven voor op 200?C. Vet de bakplaat in of bekleed deze met bakpapier. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Halveer de paprika en de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn.

Stap 2
Verhit de olijfolie en bak hierin de ui, knoflook, paprika en peper. Voeg het gehakt, komijn, peper, bloem en paprikapoeder toe en bak dit rul. Meng de tomatenpuree, 1-2 eetl. water en de rozijnen erdoor. Laat het iets afkoelen.

Stap 3
Steek met een steker, glas of kommetje rondjes (9 cm) uit de deeglapjes en leg ze naast elkaar. Leg de vulling op ??n helft van de rondjes en maak de randen van het deeg vochtig met water. Vouw het deeg over de vulling, druk de randen op elkaar en plet ze iets met een vork. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en prik er enkele gaatjes in met een vork. Bak de empanadas in het midden van de oven goudbruin en gaar in 15 minuten.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 1

Ingrediënten

400 gram rundergehakt
1 pak (10 lapjes) diepvriesdeeg voor hartige taart
olie om in te vetten
1 ui
1 teentje knoflook
1 kleine groene paprika
1 rode Spaanse peper
1 eetl. olijfolie
1/2 theel. djinten (gemalen komijn)
versgemalen peper
1 eetl. bloem
1 theel. paprikapoeder
2 eetl. tomatenpuree
2 eetl. rozijnen
1 ei

Keukengerei

Hapjespan Steker,glas of kommetje