Pirinaca

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
  • Mexicaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de paprika’s in vieren, verwijder de steelaanzetten, de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd het brood zonder de korst in blokjes. Snijd de bosui met het groen in ringetjes. Pel de eieren, halveer ze en wip de dooiers uit de witten (de eiwitten worden niet gebruikt).

Stap 2

Doe de paprika, het brood, de bosui, de eieredooiers, de azijn en wat zout en peper in de foodprocessor en laat draaien tot het een glad mengsel is. Giet de olie in een dun straaltje op het draaiende mes en laat draaien tot het en gladde saus is. Schep de saus in een glazen pot met een schroefdeksel en bewaar in de koelkast. Laat de saus voor gebruik tijdig op kamertemperatuur komen. Lekker bij koud of warm vlees of koude of warme kip.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 94

Ingrediënten

2 groene paprika's
2 sneetjes wittebrood
2 bosuitjes
2 hardgekookte eieren
2 eetl. witte wijnazijn
zout en versgemalen peper extra vergine olijfolie

Keukengerei

Foodprocessor