Pittige currysoep met rundvlees en bloemkool

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng het water aan de kook en voeg er het vlees aan toe. Schuim het water enkele malen af met een schuimspaan. Voeg een halve ui met schil, laurierblad, peperkorrels en zout bij het vlees en laat de bouillon op een laag vuur ca. 1 uur koken met het deksel half op de pan.

Stap 2
Verdeel de bloemkool in hele kleine roosjes en was ze indien nodig. Verwarm in een grote pan met dikke bodem de olie en bak hierin de tomatenpuree en currypasta zachtjes aan. Voeg de gesnipperde ui toe en bak op een zacht vuur mee.

Stap 3
Zeef de bouillon en haal de laurier en peperkorrels eruit. Snijd het vlees kleiner en voeg alles samen met de bloemkoolroosjes bij de curry en uitjes. Laat nog ca. 5 minuten zachtjes koken tot de bloemkool beetgaar is. Serveer met verse koriander en zure room. Eet hierbij warme pita- of naanbroodjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 1

Ingrediënten

300 g runderbouillon
1,5 l water
1/2? ui
1 laurierblad
4 witte peperkorrels
1 tl. zout
1/2 bloemkool
1 el. zonnebloemolie
1 el. tomatenpuree
1 el. currypasta
1 ui gesnipperd
1/2 bosje koriander
1 bekertje zure room

Keukengerei

Kookpan Schuimspaan Pan met dikke bodem Zeef