Pizza van Turks brood

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200?C.
Snijd het brood met een groot
kartelmes horizontaal doormidden.
Snijd de ham in reepjes. Snijd de
schoongemaakte prei in ringetjes.
Doe de ham en de prei in een grote
kom en schep er de kaas door.

Stap 2
Bestrijk de beide broodhelften met
tomatensaus. Verdeel het preimengsel
over de broodhelften, bestrooi met
wat peper en druppel er wat olijfolie over.

Stap 3
Laat de pizza’s op het ovenrooster
in het midden van de oven in 15-20
minuten bakken tot de kaas is
gesmolten en begint te kleuren.
Lekker met een groene salade.

?

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 2

Ingrediënten

200 gram gekookte achterham
1 Turks brood
circa 2 dl. gekruide tomatensaus
uit pot of fles
1 steel prei
100 gram versgeraspte belegen
Goudse kaas
versgemalen peper
olijfolie om te bedruppelen

Keukengerei

Kom