Portobello met risotto van quinoa

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de portobellos schoon en verwijder de stelen. Bestrijk de portobellos met 1 eetlepel olie en leg ze op aluminiumfolie op de bakplaat, met de bolle kant naar beneden. Strooi wat tijmblaadjes in de hoed van de portobello en bestrooi met peper en zout. Bak ze 12/?15 minuten in de oven.

Stoof ondertussen de shiitakes, het spek, de uien en de knoflook in een beetje olijf? olie. Voeg de quinoa toe, de witte wijn en het water. Roer er de noten door en breng op smaak met zout en peper. Laat 10?/12 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Voeg indien nodig water toe.

Haal de vulling van het vuur en laat even staan. Meng er de bladpeterselie doorheen en schep in de portobellos.

Leg op iedere portobello een zacht? gekookt kwarteleitje.

Bron: Proef 6 2014

Ingrediënten

75 g minispekblokjes
4 portobellos
2 eetlepels olijfolie
300 g quinoa
12 shiitakes, in dunne plakjes
45 g geroosterde hazelnoten
1 bosje bladpeterselie, alleen de blaadjes
4 kwarteleitjes, zachtgekookt (ca. 1-1,5 minuut)
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 uien, gesnipperd
200 ml witte wijn
200 ml water
4 kleine takjes tijm