Quiche met truffel, geitenkaas en spinazie

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Maak een grote vierkante lap van het bladerdeeg (let op dat de randen goed hechten) prik het bladerdeeg overal in met een vork. Dit is om de lucht tussen de lagen in het deeg te laten ontsnappen.

Vet een vorm van 24 cm in en bekleed de vorm met het bladerdeeg.

Snijd de ham of het spek in kleine stukjes en bak deze bruin in een koekenpan.

Doe de eieren in een hoge kom en meng deze goed met een mixer tot een schuimige massa.

Doe de room bij het eimengsel en de spek. Voeg een beetje peper en zout toe. Bij gebruik van spek alleen peper toevoegen.

Vervolgens de truffelsalsa en olie aan het eimengsel toevoegen.

Verdeel de spinazie en kaas over de bodem en voeg dan met behulp van een jus- of soeplepel het eimengsel toe.

Zet de quiche in de oven en laat deze in 40 minuten gaarbakken. Begin bij 180 ?C en zet de temperatuur na circa 20 minuten op 170 ?C. De bovenkant moet iets lichtbruin zijn en stevig aanvoelen.

Bron: Proef 3 2011

Ingrediënten

6 a 7 plakjes bladerdeeg
4 grote eieren
2 dl melk of room
250 g gebrokkelde geitenkaas
100 g ontbijtspek of ham
150 g spinazie (geblancheerd en gehakt)
5 eetlepels truffelsalsa
1 eetlepel truffelolie