Reepjes biefstuk met hete bliksem en siroop van aceto-balsamico en cranberry?s

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de aardappels met ? van de goudrenetten gaar en stoom ze droog, pureer ze en voeg daar het klontje boter en de room aan toe. Breng de hete bliksem op smaak met peper en zout.

Kook de aceto-balsamico met de suiker in tot siroopdikte. Laat deze licht afkoelen en voeg er de cranberry?s en de partjes appel aan toe. Laat dit op een lauwwarme plek staan.

Bak de biefstukjes ros? aan in vloeibare boter, en snijd ze in plakken.

Maak de borden op als op de foto, dus met de hete bliksem onderop.

Bron: Proef...nr. 8 2010

Ingrediënten

4 biefstukjes
4 aardappels (kruimig, geschild)
2 goudreinetten (? geschild in blokjes; ? in partjes)
40 g roomboter
3 eetlepels room
? flesje aceto-balsamico
2 eetlepels suiker
100 gram cranberry?s
4 groene asperges
4 eetlepels vloeibare boter