Ribeye met bospaddenstoelen en eigen jus

  • 8 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden.

Bestrooi het vlees met zout en peper en
braad het in 40 gram boter rondom bruin.
Neem het vlees uit de pan en leg het in de
braadslede op een rooster. Zet de oven
terug
naar 150 graden en laat het vlees er
18 minuten in. Schakel de oven vervolgens
terug naar 100 graden en braad het vlees
nog eens 15-18 minuten. Controleer de
gaarheid met een kernthermometer (ros?:
50-55 graden, doorbakken: 60-65 graden).
Neem het vlees uit de braadslede. Roer er
20 gram boter door en de aanbaksels los.

Borstel de paddenstoelen goed schoon
en snijd de grote exemplaren klein. Bak ze
met wat boter gaar.

Snijd de witlof in twee?n en bak deze
gaar in wat boter. Breng dit alles op smaak
met peterselie, peper en zout. Snijd het
vlees in plakken en serveer met de paddenstoelen
en de witlof.

Bron: Proef nr 8 2014

Ingrediënten

1 kilo ribeye aan een stuk
100 g boter
4 stronkjes witlof
Peterselie
200 g gemengdekastanjechampignons,
sjitaki?s en beukenzwammen