Ribeye met gestoofde prei in vinaigrette

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Haal de buitenste bladeren van de prei en halveer de stelen. Geef elk stuk een inkeping in de lengte zonder dat het stuk uit elkaar valt. Spoel de stukken goed schoon met koud water en kook ze in circa 3 minuten fris groen. Giet de prei in een vergiet, spoel koud af en laat ze goed uitlekken. Maak ondertussen de vinaigrette. Doe de mosterd, snuf zout en peper, olie en azijn in een schoon jampotje of flesje en schud krachtig. Proef en breng eventueel op smaak met azijn of olie.

Stap 2
Leg de prei op een schaal en giet de vinaigrette erover. Dek de prei af met plasticfolie en laat buiten de koelkast op smaak komen.

Stap 3
Bestrijk het vlees rondom met olie en strooi er royaal zeezout en grof gemalen peper over. Hak de rozemarijn fijn en wrijf het in het vlees. Verwarm de grillpan en grill het vlees aan elke kant circa 3 minuten. Serveer met de prei en bijvoorbeeld aardappelpuree of gebakken krieltjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 3

Ingrediënten

4 ribeyes
500 g prei, donkergroen er afgesneden
1 el olijfolie
zeezout en grof gemalen peper
1 takje rozemarijn, alleen de naaldjes
Voor de vinaigrette:

1 tl grove mosterd
zout en peper
2 el walnotenolie
1 el frambozen of balsamicoazijn
1 el olijfolie

Keukengerei

Kookpan Vergiet Potje met deksel of flesje met dop Schaal Grillpan