Ribkarbonade met sjalottenjus en spruitenpuree

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Zet de spruiten met de aardappelblokjes op met water en zout en laat ze in 5 minuten gaar koken. De spruiten moeten nog fris groen blijven en nog wel een beet hebben. Verwarm ondertussen de boter in een koekenpan, fruit de sjalotten aan en stoof de ze op zacht vuur in circa 10 minuten gaar. Bestrooi ze met zout en peper.

Stap 2
Bestrooi de karbonades met zout en peper. Verwarm in een koekenpan wat boter of olie en bak de karbonades om en om in circa 5 minuten per kant gaar. Stamp de spruiten en aardappelen fijn of doe ze in een keukenmachine voor een extra fijne puree. Roer de puree glad met de melk of bouillon en breng verder op smaak met zout peper en peterselie. Serveer de puree met de karbonades en een lepel jus.

Bron: Koken met de Keurslager nr 01-2007

Ingrediënten

4 ribkarbonades
500 g panklare spruiten, in vieren
2 grote stamppotaardappelen, geschild en in kleine blokjes
50 g boter
8 sjalotjes, in plakjes
zout en peper
1 dl warme melk of groentebouillon
2 el peterselie, fijngehakt

Keukengerei

koekenpan kookpan stamper