Ribkarbonades met mosterd

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bestrijk de ribkarbonades aan twee kanten dun met mosterd en laat minimaal 10 minuten intrekken (de rest van de mosterd wordt voor de saus gebruikt).

Stap 2
Snipper de ui. Verhit de braadboter in een koekenpan en laat de ribkarbonades op middelhoog vuur aan beide kanten mooi bruin bakken. Neem ze uit de pan en bestrooi ze met wat zout en peper. Laat de ui in het achtergebleven braadvet glazig fruiten. Roer de room en de resterende mosterd door de ui en breng de saus zonodig verder op smaak met wat zout en peper. Leg de ribkarbonades terug in de saus. Laat ze op laag vuur met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven en keer ze halverwege de tijd een keer om. Bestrooi desgewenst kort voor het serveren met de peterselie of de bieslook. Lekker met gekookte aardappelen en groenten naar keuze.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 8

Ingrediënten

2 ribkarbonades
2 eetl. gladde mosterd (Dyon)
1 ui
40 gram braadboter
zout en versgemalen peper
1 dl kookroom
desgewenst 2 eetl. fijngehakte peterselie of in ringetjes gesneden bieslook

Keukengerei

Schaal Koekenpan