Rijstsalade

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de rijst in ruim water met het bouillonblokje 7 minuten en doe dan de doperwten erbij. Giet alles na een minuut af in een vergiet en laat de rijst uitgespreid in een schaal afkoelen.

Stap 2
Meng de rest van de ingredi?nten door de rijst en breng op smaak met zout en peper. Giet er een beetje olijfolie over.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2006

Ingrediënten

200 g witte snelkookrijst
1 kruidenbouillontablet
100 g diepvriesdoperwten
100 g ma?skorrels
100 g roze gekookte garnalen
2 el peterselie, fijngehakt
2 el bieslook, fijngehakt
zout en peper
2 el olijfolie

Keukengerei

kookpan vergiet