Rode uiensoep met rundvlees

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Zeef de bouillon, verwijder het vet en verwarm de bouillon. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de uienringen zachtjes aan tot ze lichtbruin zijn. Voeg de knoflook en tijm toe en fruit nog een minuut mee. Strooi de bloem erop en roer goed door over de bodem van de pan. Giet de bouillon, onder voortdurend roeren, in gedeelten in de pan.
Laat de soep aan de kook komen en kook met het deksel op de pan nog 20 minuten door. Verwarm de grill voor. Verkruimel het vlees en laa het in de soep nog een paar minuten meewarmen, breng de soep verder op smaak met zout en peper. Steek 2 rondjes uit de boterham en leg ze op een bakplaat. Bestrooi ze emt de kaas en gratineer ze een paar minuten tot de kaas gesmolten is. Schep de soep in de kommen en leg er een kaasrondje op.

Bron: Koken met de keurslager 2-2008

Ingrediënten

1/2 pot runderbouillon met poelet
1 el olijfolie
2 rode uien, in dunne ringen
1 teentje knoflook, geperst
snuf tijm
2 tl bloem
1 witte boterham
25 g geraspte Friese nagelkaas