Roergebakken boerenkool met runderreepjes en paprika

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Was de boerenkool als dat niet gebeurd mocht zijn en laat goed uitlekken. Snijd de baklapjes in smalle reepjes. Snijd de paprika’s zonder de steelaanzet, de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes.

Stap 2
Verhit de olie in een grote pan en roerbak de runderreepjes tot ze bruin zijn. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Roerbak de paprikablokjes circa 2 minuten. Voeg de boerenkool toe en roerbak nog circa 4 minuten tot het blad zacht wordt. Bedruppel met het citroensap of de azijn. Breng op smaak met wat zout en peper. Schep het vlees met het uitgelopen vocht door de boerenkool. Lekker met aardappelpuree of voor avontuurlijke eters met spaghetti of andere pasta.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 1

Ingrediënten

500 gram bak-bieflapjes
750 gram schoongemaakte en gesneden boerenkool (ca. 1,5 kg aan de stronk)
2 rode of gele paprika's
4 eetl. (olijf)olie
scheutje citroensap of blanke azijn
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Vergiet Wok