Roergebakken hamlapjes met noodles

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de bouillon en wel de noodles erin. Marineer de reepjes hamlap in een mengsel van de gember en de helft van de ketjap en oestersaus. Bind de marinade met een beetje ma?zena.

Zet een wokpan op het vuur. Als de pan een beetje begint te roken de olie toevoegen. De groenten lekker hard wokken tot ze flink kleur hebben.

Haal de groenten uit de pan en maak de pan droog met wat keukenpapier, zet hem weer op het vuur totdat hij heet is. Wok dan de reepjes vlees tot ze bruin en gaar zijn. Voeg nu de groenten en noodles toe. Breng op smaak met wat peper en zout en voeg de resterende oestersaus en ketjap toe.

Serveer met chopsticks (stokjes) en wat atjar.

Bron: Proef...nr. 2 2010

Ingrediënten

400 g hamlapjes (in reepjes),
? dl ketjap,
1 eetlepel verse gember (fijngeraspt),
3 eetlepels oestersaus,
? bosje paksoi (in repen),
1 bosje lente-uitjes (fijngesneden),
1 eetlepel ma?zena,
200 g noodles (gekookt of geweld in de groentebouillon),
5 dl groentebouillon,
4 eetlepels olijfolie,
100 g atjar

Keukengerei

Wokpan, Keukenpapier en Chopsticks