Roergebakken lamsreepjes met courgette

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Doe de reepjes lamsvlees in een kom, bestrooi ze met de ma?zena, de tijm en wat zout en peper en meng met de hand goed door. Snijd de gewassen courgette in de lengte in vieren en daarna in plakjes van 0,5 cm dik. Snipper de ui en de knoflook.

Bereiding:
Verhit de boter en bak de reepjes lamsvlees in 2 porties regelmatig omscheppend op hoog vuur mooi bruin. Schep ze uit de pan. Laat de ui in het braadvet glazig fruiten, terwijl u regelmatig omschept. Laat de knoflook kort meebakken. Voeg de courgette toe en laat omscheppend bakken tot de stukjes net beginnen te kleuren. Blus af met de wijn en roer de room erdoor. Laat met het deksel op de pan een paar minuten stoven. Bind desgewenst met ma?zena of allesbinder en breng verder op smaak met zout en peper. Doe het vlees met het uitgelopen vocht in de pan en laat af en toe omscheppend kort doorwarmen. Lekker met rijst.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 90

Ingrediënten

400 gram magere lamslappen in reepjes van 1 cm breed gesneden
1 eetl. ma?zena
1/2 theel. gedroogde tijm
zout en versgemalen peper
1 grote courgette
1 ui
1 teentje knoflook
50 gram braadboter
1 glas droge witte wijn
1 dl kookroom
allesbinder of aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Kom Wok