Roergebakken varkensreepjes met sperziebonen en wilde spinazie

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de olijfolie in de wok en roerbak de sperziebonen 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de varkensreepjes, bosui en knoflook toe en roerbak nog 2 minuten mee tot alles lichtbruin en gaar is.

Stap 2
Voeg net voor het serveren de spinazie toe en roer nog 1 minuut om. De spinazie moet alleen wat slinken, maar geen vocht gaan verliezen en nog knapperig blijven. Breng alles op smaak met zout en peper en serveer direct met bami, rijst of couscous.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 4

Ingrediënten

400 g gekruide varkensreepjes
3 el olijfolie
250 g sperziebonen, getopt en gehalveerd
2 bosuitjes, in ringetjes
1 teen knoflook, gesnipperd
300 g wilde spinazie, goed gespoeld en grof gehakt
zout en peper

Keukengerei

Wok