Roggebrood met rookvlees, zuurkool en mierikswortel

  • 0 personen
  • Makkelijk
  • Hapjes
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de plakjes roggebrood in twee?n.

Fruit de sjalotten aan in de boter en voeg de zuurkool toe. Laat dit ongeveer 10 minuten
zachtjes stoven.

Meng de roomkaas met de mierikswortel.

Besmeer de roggebroodplakjes met het roomkaasmengsel. Verdeel vervolgens de
zuurkool en de plakjes runderrookvlees over het brood en leg er tot slot wat plakjes
augurk (en eventueel wat cress) op.

Ingrediënten

6 plakjes roggebrood
12 plakjes runderrookvlees
1 eetlepel boter
250 g wijnzuurkool, uitgelekt
2 sjalotjes, fijngesneden
100 g verse roomkaas
1 eetlepel mierikswortel, uit een potje
6 augurken, in plakjes