`Rommeltje` van meringue, aardbei, ijs en lemon curd

  • 4 personen
  • Nagerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

1.Doe alle ingrediënten voor de lemon curd in een steelpan. Kook het mengsel op middelhoog vuur tot de boter is gesmolten. Blijf kloppen tot het mengsel dik is. Giet het in een schaal en zet het 2 uur in de koelkast.

2.Verwarm de oven voor op 150 graden. Klop de eiwitten in een kom stijf met een mixer, klop de suiker erdoor en doe het mengsel in een spuitzak. Spuit bolletjes op een vel bakpapier van ongeveer 4 cm groot. Bak de meringues 30-40 minuten in de oven.

3.Maak de aardbeien schoon en verkruimel de spritskoeken. Leg op elk bordje lemon curd, aardbeien en een bolletje ijs en verkruimel de sprits en meringues erover.

Bron: Proef 2017

Ingrediënten

3 eieren
5 eetlepels suiker
Geraspte schil van 1 citroen
90 g boter, in blokjes
125 ml citroensap
Halve theelepel vanille-extract
3 eiwitten
200 g kristalsuiker
8 spritskoeken
200 ml citroensorbetijs
250 g aardbeien