Rosbief met appelkerriesaus

  • 6 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verhit de boter in een passende braadpan en braad het vlees rondom aan. Bestrooi het vlees met wat zout en peper en draai het vuur laag. Zet het deksel schuin op de pan en laat het vlees af en toe omkerend nog 30-40 minuten braden. De juiste tijd is afhankelijk van de gewenste gaarheid. Neem het vlees uit de pan en laat het afgedekt met aluminium folie circa 10 minuten rusten.
Stap 2
Snipper de ui en snijd de geschilde appel in blokjes. Doe 25 g boter bij de boter in de pan en laat de ui en de appel omscheppend circa 5 minuten fruiten. Laat het kerriepoeder kort meebakken. Blus af met de wijn en laat een paar minuten inkoken. Voeg de bouillon en de room toe en laat opnieuw een paar minuten inkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper en eventueel een scheutje citroensap.
Stap 3
Snijd het vlees in plakken en serveer de saus apart. Lekker met gekookte of gebakken aardappelen of aardappelpuree en groenten naar keuze.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 6

Ingrediënten

1 kg rosbief 50 g boter zout en versgemalen peperVoor de saus: 1 middelgrote ui 1 flinke zoetzure appel 25 g boter 2-3 theel. kerriepoeder 1/8 l droge witte wijn 1/8 l kippenbouillon, uit een pot of van een tablet 2 dl kookroom zout en versgemalen peper eventueel scheutje citroensap

Keukengerei

Braadpan