Rosbief met gedroogde paddestoelen en parmaham

  • 4 personen
  • Moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de gedroogde paddestoelen in kokend heet water 10 minuten wellen. Verwarm de boter in een koekenpan en fruit hierin de knoflook. Knijp de paddestoelen uit en bak ze met de knoflook mee. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 200?C. Spreid een stuk bakpapier uit op het werkvlak. Leg er 5 plakken parmaham dakpansgewijs naast elkaar op en leg de andere 5 er op dezelfde manier onder zodat je een vierkant van ham ontstaat van zo?n grootte dat de rosbief er makkelijk in gerold kan worden. Verdeel de paddestoelen over de parmaham. Wrijf de rosbief in met zout en peper en de verse kruiden en leg het stuk vlees op het vierkant parmaham met paddestoelen.

Stap 3
Rol nu met behulp van het bakpapier de ham op over het vlees en bind er een paar touwtjes omheen zodat de rol goed bij elkaar blijft. Leg het vlees op een bakplaat en bak het eerst 20 minuten droog aan, giet dan de wijn erbij en laat nog 20 minuten bakken.

Stap 4
Haal het vlees uit de oven en laat het afgedekt 10 minuten rusten voordat u het in plakken snijdt. Verzamel het braadvocht van de bakplaat een kommetje en serveer het als jus bij de plakken vlees.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 9

Ingrediënten

een stuk rosbief van circa 700 g
10 grote plakken parmaham
50 g gedroogde paddestoelen
2 el vloeibare boter
1 teentje knoflook, geperst
zout en versgemalen peper
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
2 takjes salie, alleen de blaadjes fijngehakt
1 glas rode wijn
keukengaren
bakpapier

Keukengerei

Kookpan Koekenpan