Rosbief uit de oven met paddenstoelensaus

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Week de gedroogde paddenstoelen in 1 dl water.

Bakderosbiefineenbeetjeolierondom bruin en leg hem op een rooster in een voor? verwarmde oven (180 graden) tot de kern? temperatuur 55 graden bedraagt (ongeveer 25 minuten).

Bak het sjalotje en de knoflook tot ze gla? zig zien. Voeg de wijn toe en laat het vocht voor de helft inkoken. Voeg de bouillon en de paddenstoelen (met weekwater) toe en laat dit opnieuw tot de helft inkoken.

Pureer de saus, voeg de room toe en laat het geheel nog iets inkoken. Bind de saus zo nodig met wat maizena.

Bak de champignons goudbruin en voeg toe aan de saus. Serveer met flinterdunne spaghetti.

Ingrediënten

600 g rosbief aan een stuk ?
1sjalotje, gesnipperd ?
1teenknoflook, fijngesneden
1 dl witte wijn
?4 dl kippenbouillon
?15 g gedroogde padden?stoelen (boleten of eekhoorntjesbrood)
?50 ml room
?1 doosje kastanje?
champignons, in plakjes gesneden
?maizena (optioneel)
?olijfolie
?zout en peper