Runderreepjes en roerbakgroenten in boekweitpannenkoek

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Vermeng de kruiden met de olie en zout en giet dit over de vleesreepjes. Vermeng goed en laat even staan tot verder gebruik. Doe de meel, bloem en zout in een kom en klop er de melk en ei door tot een glad beslag. Verwarm een beetje van de boter of olie in een grote koekenpan en bak op hoog vuur 4 grote pannenkoeken. Dek ze af met aluminiumfolie en houd ze warm tot verder gebruik.
?
Stap 2
Verwarm een eetlepel olie in de wok en roerbak de runderreepjes in twee porties een minuut op hoog vuur. Voeg de groenten toe en roerbak nog 2 minuten mee. Leg de pannenkoeken op borden en schep er een lepel vlees en groenten op.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 6

Ingrediënten

400 g runderreepjes
1 el boemboe sat?-kruiden
1 el olie
snuf zout
100 g boekweitmeel
100 g tarwebloem
snuf zout
5 dl melk
1 losgeklopt ei
1 el olie of vloeibare boter?
250 g kant-en-klare Oosterse roerbakgroenten

Keukengerei

Kom Koekenpan Wok