Runderreepjes zoet en pikant

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met zout en peper. Bak de runderreepjes in twee porties kort en heet aan.

Stap 2
Neem het vlees uit de pan en fruit de knoflook, gember, peper, sinaasschilletjes in het braadvet. Blus af met het sinaasappelsap en honing en laat even inkoken, doe de reepjes terug in de saus en schep even om. Lekker met boontjes en rijst.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 3

Ingrediënten

700 g runderreepjes, ongekruid
4 el. zonnebloemolie
zout en peper
2 teentjes knoflook, geperst
4 gemberbolletjes op siroop, fijngehakt
1/2 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
rasp van 1/2 sinaasappel
1 dl. vers sinaasappelsap
1 el. vloeibare honing

Keukengerei

Wok of grote koekenpan