Runderrollade gevuld met zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas

  • 4 personen
  • Moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de gedroogde tomaten klein en vermeng ze met de geraspte kaas en de basilicum.

Stap 2
Spreid het vlees uit en bestrooi het met versgemalen peper. Verdeel de tomaten/kaasvulling erover en rol het vlees strak op. Knoop er nu touw omheen zodat de rollade goed in zijn vorm blijft.

Stap 3
Vermeng de geperste knoflook met zout en peper en de olijfolie en bestrijk hiermee de rollade. Verwarm de boter in een braadpan en braad de rollade rondom aan. Giet er een deciliter rode wijn bij en laat nog 25 minuten stoven zonder deksel op de pan en keer het vlees om de paar minuten. Het vlees moet roze en mals zijn van binnen. Als dit stuk vlees te gaar is zal het taai en droog zijn. Lekker met aardappels uit de oven of pasta met verse pesto.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 10

Ingrediënten

plat stuk mals rolladevlees van circa 700 g
200 g zongedroogde tomaten op olie
100 g verse Parmezaanse kaas, geraspt
1 klein bosje basilicum, alleen de blaadjes
versgemalen peper en zout
keukengaren
2 teentjes knoflook, geperst
1 el olijfolie
2 el vloeibare boter
1 dl rode wijn

Keukengerei

Kom Braadpan