Runderrollade met stroganoffsaus

  • 0 personen
  • Moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Voorbereiden
Uien pellen en in ringen snijden. Champignons schoonmaken, in plakjes snijden en met citroensap besprenkelen.
Bereiden
Het vlees in de hete boter in een braadpan snel rondom bruinbakken. Een vleesthermometer in het dikste deel van het vlees steken. Hittebron temperen en het vlees met een deksel schuin op de pan circa 50 minuten zachtjes bakken tot de temperatuur circa 70 tot 72 graden aanwijst. Vlees uit de pan nemen, ui in het bakvet bakken tot hij zacht is. Champignons toevoegen en enkele minuten bakken. Cr?me fraiche, tomatenpuree, mosterd en zout en peper door elkaar roeren en door de saus mengen. Het vlees in de saus leggen. De wodka verwarmen in een soeplepel, aansteken en de brandende alcohol over het vlees gieten. Het vlees in plakken snijden en serveren met de stroganoffsaus. Lekker met groene rijst en gesmoorde witlof.

Ingrediënten

- 1 kg doorregen runderrollade
- 50 g boter
- zout, peper
Voor de saus:
- 2 kleine uien
- 250 g champignons
- 2 eetl citroensap
- 1 1/2 dl cr?me fraiche
- 1 eetl tomatenpuree
- mosterd
- 4 eetl wodka