Runderrolletjes in tomatenwijnsaus

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Klop de schnitzels tussen 2 plakken plastic folie plat met de bodem van een steelpan of met een deegroller, of vraag de Keurslager dit voor u te doen.

Stap 2
Meng het gehakt, de tomatenpasta, de kaas, de eierdooier en wat zout en peper in een kom en laat tot verder gebruik in de koelkast opstijven.

Stap 3
Leg de runderschnitzels naast elkaar op het werkvlak, verdeel de gehaktvulling erover, druk het gehaktmengsel plat en laat daarbij een rondom een randje van het vlees vrij. Rol de schnitzels langs de korte kant op en zet de uiteinden van het vlees vast met houten prikkers.

Stap 4
Verhit de boter in een braadpan en bak de rolletjes op hoog vuur rondom bruin. Neem ze uit de pan. Roer de kruiden door de braadboter. Giet de wijn in de pan, breng aan de kook en laat een paar minuten inkoken. Voeg de gezeefde tomaten toe, breng opnieuw aan de kook en laat nogmaals een paar minuten inkoken. Leg de gevulde runderrolletjes in de tomatenwijnsaus, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan 30 minutenstoven (de saus mag niet koken). Verwijder de houten prikkers, roer de room door de saus en breng de saus op smaak met wat zout en peper. Bestrooi voor het serveren met de peterselie of het basilicumblad. Lekker met pasta of rijst en bijvoorbeeld spinazie die is opgeschud met een scheutje olijfolie waarin een teentje knoflook is geperst.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 1

Ingrediënten

4 runderschnitzels van ca. 80 gram per stuk
200 gram gehakt, half om half
2 eetl. pasta van zongedroogde tomaten (potje)
2 eetl. versgeraspte Parmezaanse of oude Goudse kaas
1 eierdooier
zout en versgemalen peper
50 gram braadboter
1 theel. gemengde gedroogde Italiaanse kruiden
1,5 dl rode wijn
1,5 dl gezeefde tomaten (passata; pak of pot)
scheut kookroom
fijngehakte peterselie of blaadjes basilicum om te garneren

Keukengerei

Vleeshamer, deegroller of steelpan Kom Braadpan