Runderrolletjes met mosterdsaus

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de schnitzels zonodig een voor een tussen twee velletjes plastic folie en sla ze met de deegrol of de bodem van een steelpannetje plat.
Stap 2
Fruit de gesnipperde ui in de helft van de boter glazig en laat de tijm kort meefruiten. Laat afkoelen. Maak het gehakt aan met de ui, het verkruimelde brood, de eierdooier en wat zout en peper.?
Stap 3
Leg de schnitzels plat op het werkvlak. Verdeel het gekruide gehaktmengsel over de lapjes en laat daarbij de randen vrij. Rol ze op en zet ze met een houten prikker vast. Zet ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Stap 4
Verhit de resterende 30 gram boter en bak de rolletjes rondom bruin. Blus af met een scheutje water en laat ze met het deksel op de pan op laag vuur circa 15 minuten stoven. Neem ze uit de pan en houd ze afgedekt warm. Giet nog een scheutje water in de pan, roer goed over de bodem om alle aanbaksels los te maken en roer er het bouillonpoeder, de cr?me fra?che en de mosterd door. Laat de saus kort koken en breng met allesbinder of ma?zena op de gewenste dikte. Leg de rolletjes op de borden of op een schaal en overgiet ze met de saus. Lekker met rijst of pasta, maar een gekookte aardappel, puree of friet kan ook.

Ingrediënten

4 platgeslagen runderschnitzels
van 80-100 g per stuk
1 flinke ui
60 g braadboter
1 theel. gedroogde tijm
150 g gehakt (half om half, ongekruid)
1 snee brood (wit of volkoren)
1 eierdooier
zout en versgemalen peper
Voor de saus
1-2 theel. bouillonpoeder
1 bekertje cr?me fra?che
1-2 eetl. mosterd
allesbinder of 1 theel. aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Vleeshamer, deegroller of steelpan Koekenpan Kom Hapjespan