Runderschnitzels met pittige kwarksaus

  • 2 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de saus en laat intussen de runderschnitzels op kamertemperatuur komen. Roer voor de saus de kwark en de mayonaise met wat zout, een paar druppels tabasco en de fijngehakte dragon door elkaar. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de augurkjes in kleine blokjes en schep ze door de saus.
Stap 2
Rol de schnitzels op en bind ze vast met slagerstouw. Verhit de boter in een koekenpan en braad de rolletjes in 4 minuten rondom mooi bruin. Bestrooi ze met wat zout en peper. Serveer de schnitzels met de saus.
Lekker met gebakken aardappelen of frieten en met sla.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 4

Ingrediënten

2 runderschnitzels
van circa 125 g per stuk
25 g braadboter
zout en versgemalen peper
Voor de kwarksaus:
2 eetl. kwark
2 eetl. mayonaise
tabasco
1 theel. verse of 1/2 theel.
gedroogde dragon
2 bosuitjes
2 augurkjes

Keukengerei

Kom Koekenpan Keukengaren